Michel Preud'homme verklapt (nog altijd) niets over zijn toekomst bij Standard

  Preud'homme liet het achterste van zijn tong niet zien.

  Blijft hij of blijft hij niet? Er werd verwacht dat Michel Preud'homme (61) vandaag duidelijkheid zou scheppen over zijn rol als T1 bij Standard. Niets is minder waar, want in een geregisseerd interview door Standard komt het onderwerp niet aan bod. Preud'homme bekende wel dat ook hij in het immobiliënproject van de club is gestapt. Wanneer de tweede episode van de babbel volgt, is nog niet duidelijk.

  Dat Michel Preud'homme twijfelt aan zijn takenpakket als T1 bij Standard, is al lang geen geheim meer. Preud'homme is in Luik trainer, sportief directeur en vicevoorzitter, maar zou zijn rol als T1 uit handen geven.

   

  Voor 1 juni werd een beslissing verwacht en Standard beloofde vandaag eindelijk met communicatie te komen. Maar in het eerste deel van een uitgebreid gesprek wordt het onderwerp niet aangekaart. 

   

  Preud'homme besprak de voorbije lockdownperiode - zo heeft hij zijn huis grondig opgefrist - en analyseerde het voorbije seizoen.

   

  "We hebben gedurende 70 à 80 procent van de competitie op de 3e plaats gestaan. Het is ontgoochelend dat we 5e waren bij de stopzetting. In de play-offs was de 3e plaats het doel", zegt de coach.

   

  Waarna hij zijn project nog eens uit de doeken deed. "Bij mijn terugkeer wilden we een echte clubfilosofie creëren. Iets zeer stabiels, waar nog jaren op gebouwd zou kunnen worden."

   

  "We zijn op de goeie weg, want we hebben de laatste 2 jaren enorme stappen gezet. Er was geen structuur, er was niet veel discipline en er was geen fysieke basis. Er ontbrak veel", fileerde Preud'homme, die zijn voorganger Ricardo Sa Pinto met de vinger leek te wijzen.

   

  "Van sommige media krijg je dan kritiek. Zij hadden er belang bij dat er chaos zou blijven op Standard. Ze beschermden misschien personen die van die chaos profiteerden."

   

  Preud'homme stelt naar eigen zeggen vast "hoe de geschiedenis zich herhaalt", deelde nog een flinke prik uit aan "een nieuwsmedium dat blijft verkondigen hoe we sommige makelaars zouden verkiezen boven andere" en besprak ook wat zijn staf de voorbije weken allemaal heeft bestudeerd. Maar een antwoord over zijn eigen toekomst, dat kwamen we niet te weten. 

  We zijn op de goeie weg, want we hebben de laatste 2 jaren enorme stappen gezet. Er was geen structuur, er was niet veel discipline en er was geen fysieke basis. Er ontbrak veel.

  Michel Preud'homme

  Preud'homme investeerde zelf ook in het stadionproject

  Op het einde volgde toch nog een kleine ontboezeming toen de investeringen in het stadionproject ter sprake kwamen.

   

  Preud'homme vindt het fantastisch dat Axel Witsel en Marouane Fellaini een rol hebben gespeeld en bekent dat hij zelf ook geïnvesteerd heeft in het immobiliënproject.

   

  "Iedereen heeft het gedaan in functie van zijn mogelijkheden. Die zijn niet voor iedereen hetzelfde, maar ik denk dat zij die het gedaan hebben, het voor het welzijn van de club hebben gedaan."

   

  "Het was niet altijd mogelijk voor ex-spelers om dit te doen. Ze hadden misschien niet de financiële middelen om het te doen."

  Het interview op Standard TV: