Met deze 3 tips word je een echte freestyle voetballer

  Freestyle voetballer Martijn Debbaut is Belgisch en Benelux kampioen panna.

  Als er iemand is waarop de coronacrisis geen vat had, dan is het wel Martijn Debbaut. De beste freestyle voetballer van het land had de voorbije weken zeeën van tijd om zijn skills te oefenen in zijn tuin.  Kan je zelf nog wat oefening gebruiken? Dan zijn hier alvast enkele gouden tips. 

  Martijn neemt binnenkort deel aa Red Bull Street Style, het officiële WK freestyle. Ook jij kan deelnemen aan dat toernooi. Daarvoor moet je een video insturen van jouw beste trucjes.

  https://www.redbullstreetstyle.com/

  Bekijk hier de tips

  #1 Neck Stall

  Heel belangrijk bij de Neck Stall, ofwel de bal in je nek stallen, is de uitgangshouding.  De houding bestaat uit vier stappen:

   

  1. zet je benen open
  2. buig je romp naar voor en maak een platte rug
  3. maak kippenvleugels met je armen
  4. kijk recht voor je

   

  Als je deze houding aanneemt creëer je een platform waarop de bal blijft stilliggen.  Trap de bal vervolgens in de lucht, blijf zo lang mogelijk naar de bal kijken en ga mee naar beneden met de bal wanneer je hem opvangt.

   

  Kijk maar:

   

  #2 TATW (Touzani Around The World)

  De TATW is de truc die elke freestyle voetballer moet beheersen. Het is een combinatie van de Around The World (met je voet rond de bal gaan tijdens het jongleren) en de crossover. 

   

  Ga van start met een Around The World. Zorg ervoor dat je deze truc goed onder de knie hebt voor je aan de TATW begint. Oefen vervolgens de crossover. Dit is simpelweg met je slechte voet of steunvoet over de bal gaan en weer opvangen met je goede voet. 

   

  Halverwege de Around The World moet je overschakelen op een crossover. 
  Maak halverwege een sprongetje om je been makkelijker over de bal te laten slingeren.  Lukt het niet meteen probeer dan eerst de bal te laten botsen en vervolgens de truc te doen.

  #3 LATW (Lemmens Around The World)

  Dit is een truc voor voetballers met hele snelle voetjes. Bij de ATW ga je eenmaal met je voet rond de bal. Bij de LATW ga je er tweemaal rond. 

   

  Net zoals bij de TATW is het bij de LATW belangrijk om de ATW (Around The World) goed onder de knie te hebben. 

   

  Eens de ATW geen probleem meer is probeer je een ATW maar trap te bal wat hoger. Zo creëer je meer tijd om rond de bal te gaan.  Je been maakt ook een grotere draaicirkel. 

   

  Het belangrijkste bij de LATW is het sprongetje. Maak een sprongetje op het moment dat je een eerste keer ronde de bal gaat. 

  Het kan tot slot helpen om je pogingen te filmen en je fouten te zoeken. Zo kan je goed zien wat er juist fout loopt.