Spelersbus van Benfica aangevallen na gelijkspel, huizen van spelers beklad

  Weigl is een van de slachtoffers.

  Benfica-spelers Julian Weigl en Andrija Zivkovic hebben hun avond in het ziekenhuis doorgebracht. Ze werden geraakt door scherven toen de spelersbus werd aangevallen na de wedstrijd. Benfica was op een povere 0-0 blijven steken in zijn eerste match na 3 maanden coronapauze. En ook de huizen van enkele spelers werden onder handen genomen.

  Benfica kon niet overtuigen in zijn eerste match tegen Tondela. Door het scoreloos gelijkspel vergat de club titelconcurrent Porto op achterstand te zetten. Een opdoffer, maar vooral wat er na de match gebeurd is, zal nog even blijven hangen.

   

  De spelersbus werd op weg terug van het stadion naar het oefencomplex aangevallen op een grote snelweg. De bus werd met stenen bekogeld en de ramen braken. Daarbij raakten twee spelers gewond. Weigl en Zivkovic werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. 

   

  "De club is geschrokken door dit voorval", klinkt het. "We zullen samenwerken met het gerecht om de daders op te sporen en te straffen." 

   

  Voor de Duitser Julian Weigl was het niet de eerste aanval op een bus. Drie jaar geleden maakte hij met Borussia Dortmund een bom mee op weg naar de Champions League-match tegen Monaco.

  Leuzen met bedreigingen op huizen van spelers

  Volgens de Portugese pers bleef het supportersprotest niet beperkt tot de aanval op de spelersbus.

   

  Boze fans trokken ook langs enkele huizen van spelers van de Portugese topclub.

   

  Volgens de krant Tribuna Expresso waren de huizen, onder meer van vedette en Portugees international Pizzi, beklad met leuzen waarin bedreigingen werden geuit.

  Er waren geen fans aanwezig in het stadion.