Werelduurrecord in de tuin: slagen deze Nederlanders in hun opzet?

  Victor Campenaerts is nog altijd de werelduurrecordhouder op de piste, maar wie geraakt het verst tijdens een uurtje door de tuin ploeteren? De Nederlandse vlogger Bas Tietema deed samen met BMX-kampioen Niek Kimmann een poging om het "tuinwerelduurrecord" scherper te stellen.

  Global Cycling Network GCN zette onlangs met 16,3 kilometer de toon voor het het werelduurrecord in de tuin, op een zelfgebouwde "velodroom".

   

  "Dat kan beter", dacht Bas Tietema, die tweevoudig wereldkampioen BMX Niek Kimmann in de arm nam. In de tuin van Kimmann werd een piste gebouwd waarop beide Nederlanders een uur lang het volle pond gaven.

   

  Maar kwamen ze verder dan 16,3 kilometer? Ontdek het in onderstaande video van Bas Tietema, die zelfs goeie raad kreeg van Victor Campenaerts himself.