Tienkampers strijden zondag tegen elkaar in Ultimate Garden Clash

  Kevin Mayer zal zondag de lat van dichtbij zien.

  Zondag staat een nieuwe Ultmate Garden Clash op het programma en deze keer zijn de tienkampers aan zet. Wereldrecordhouder Kevin Mayer neemt het in 3 nummers onder meer op tegen wereldkampioen Niklas Kaul.

  Nu het atletiekseizoen door de coronacrisis stilgevallen is, leggen de atleten zich toe op alternatieve competities, zoals de Ultimate Garden Clash. Na de polsstokspringers is het nu de beurt aan de tienkampers.

   

  Op hun eigen trainingsplek zullen de Franse wereldrecordhouder Kevin Mayer, de Duitser Niklas Kaul en de Est Maicel Uibo, die respectievelijk de gouden en zilveren medaille wonnen op het laatste WK, elkaar bekampen in 3 proeven: polsstokspringen, kogelstoten en een loopnummer.

   

  De competitie start met het polsstokspringen en iedere atleet moet proberen binnen een termijn van 10 minuten zo vaak mogelijk over de lat van 4 meter te springen. Nadien dienen ze, in hetzelfde tijdsbestek, een maximum aantal keer een kogel van 7,26 kilogram verder dan 12 meter te stoten.

   

  Als afsluiter volgt een loopnummer. Het trio moet hierbij gedurende 5 minuten heen-en-weer spurten tussen 2 kegels die 20 meter van elkaar staan. Wie na de 3 onderdelen de meeste punten verzameld heeft, wint de wedstrijd. Mayer werkt de competitie vanuit Montpellier af. Kaul is aan zet in Mainz en Uibo vanuit Clermont in Florida.

   

  De twee voorgaande manches van de Ultimate Garden Clash waren duels in het polsstokspringen. Renaud Lavillenie en Armand Duplantis eindigden bij de mannen gelijk aan kop, terwijl Katerina Stefanidi bij de vrouwen won.