Pro League test alle voetballers voor training met contact weer mag op 1 juli

    Voor 1 juli worden alle voetballers getest en zeker ook nog een keer voor de start van de competitie.

    Tot 1 juli moeten voetbalclubs contactloos trainen, vanaf dan mag fysiek contact weer. De Pro League, de vereniging van de profclubs in ons land, wil voor die datum alle spelers van 1A en 1B op corona testen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en is aan onze redactie bevestigd door de Pro League.

    Deze maand moeten de voetballers nog trainen met respect voor social distancing, vanaf 1 juli mogen tackles en duels opnieuw. Hoe vaak onze profvoetballers zich zullen moeten laten testen, daarover is nog geen uitsluitsel. Dat hangt af van de evolutie van de epidemie.

     

    Maar er komt zeker nog een testronde voor de start van de competitie - op 7 augustus. Over de financiering en het laboratorium dat de tests zal onderzoeken is nog niets beslist.