Jens Keukeleire liep coronabesmetting op: "Maar ik kan met gerust hart koersen"

  Jens Keukeleire (EF Pro Cycling).

  Als het coronavirus wil meewerken, dan is het peloton over 2 maanden weer aan het koersen. Voor de renners is het nog afwachten hoe hun vormpeil zal zijn, al beseft Jens Keukeleire (31) dat hij momenteel niet met zijn beste benen fietst. De West-Vlaming van EF Pro Cycling raakte besmet met het coronavirus, maar lijkt geen blijvende fysieke schade te hebben. 

  "Ik heb mij een paar weken geleden laten testen en ik heb het virus gehad", vertelt Jens Keukeleire aan onze redactie.

   

  "Ik weet ook min of meer wanneer. Ik ben zo'n 2 à 3 weken na het openingsweekend (29 februari en 1 maart) ziek geworden. De lockdown was toen ongeveer begonnen."

   

  "Ik had koorts, maar voor de rest had ik geen coronasymptomen zoals geur- of smaakverlies. Maar het virus heeft me wel goed te pakken gehad."

   

  "Ik heb vrij lang koorts gehad en ik heb heel lang gevoeld dat er iets in mijn lichaam zat dat niet normaal was. Ik was lange tijd vermoeid en heb het een tijd rustig gedaan."

   

  "Een tweetal weken geleden heb ik mijn bloed laten controleren en ik testte positief op antistoffen. Ik moest ook verplicht extra testen laten uitvoeren voor mijn hart en longen en die resultaten waren goed."

   

  "Ik kan met een gerust hart weer koersen, maar ik heb de voorbije periode niet echt kunnen doen wat ik moest doen. Ik heb mijn conditie niet kunnen onderhouden op het niveau dat ik had."

  Ik had koorts, maar voor de rest had ik geen coronasymptomen zoals geur- of smaakverlies. Maar het virus heeft me wel goed te pakken gehad.

  Jens Keukeleire

  "Mijn hart baarde me zorgen"

  Wanneer Jens Keukeleire zijn verhaal aan ons vertelt, ontkent hij niet dat hij zich zorgen gemaakt heeft.

   

  "Mocht ik hartritmestoornissen gehad hebben, dan zou ik hier op een andere manier gezeten hebben", zegt de West-Vlaming.

   

  "Mijn hart baarde me zorgen. Bij heel wat coronapatiënten hebben we gezien dat hun hart aangetast is en veel renners zijn de voorbije jaren moeten stoppen door hartproblemen. Je wil daar niet te veel aan denken."

   

  "Tijdens mijn ziekteperiode had ik dagelijks contact met de ploegarts. Volgens hem was het niet erg genoeg om me op te nemen of om me te laten testen, maar het was toch erger dan een griepje of een verkoudheid. Toen de mogelijkheid er was om me te testen, heb ik niet getwijfeld."

  Jens Keukeleire tijdens het openingsweekend.

  "De beentjes draaien weer goed"

  "Ik ben gerustgesteld dat ik vooruit kan kijken", besluit Keukeleire. "Ik voel nu sinds een drietal weken dat alles weer normaal is."

   

  "Mijn lichaam reageert weer normaal op de prikkels die ik geef. De beentjes draaien weer goed. Ik ben blij dat ik er niets aan heb overgehouden."