VIDEO: In het spoor van Jan Wauters tijdens het WK voetbal van 1990

  Jan Wauters op zijn commentaarpositie van de Mondiale.

  10 jaar geleden overleed Jan Wauters (71) aan de gevolgen van een hartaanval. In een tv-reportage uit 1990 ziet u de iconische radioreporter aan het werk op het WK voetbal in Italië. Hij haalt er onder anderen een jonge Franky Van der Elst en wijlen Lei Clijsters voor zijn microfoon.

  Jan Wauters zat in zijn carrière vaak in het zog van topsporters: op de motor van de Ronde van Frankrijk bijvoorbeeld. Tijdens het WK voetbal van 1990 volgt voor een keer iemand zijn spoor. 

   

  Een reporter van het tv-programma Het ei van Christoffels ziet Jan Wauters Rode Duivels wijlen Lei Clijsters interviewen. "Als ik zelf niet voetbal, luister ik naar Jan Wauters op de radio", zegt de vader van Kim Clijsters achteraf.

   

  Ook de toen 29-jarige Franky Van der Elst is fan van de sportstem van de radio. "Als jongen zat ik aan de radio gekluisterd", vertelt hij.

  De jonge Franky Van der Elst luistert graag naar Jan Wauters op de radio.

  VIDEO: Jan Wauters volgt de Rode Duivels van nabij op het WK in 1990

  Meer video's Jan Wauters:

  Bij Margriet: "Sport is zo voorbij, een beetje zoals het leven"

  In het archiefprogramma Niet te wissen van Frank Raes

  Als Chef Sport in Sportweekend

  Ontbijttelevisie met Jan Van Rompaey

  AUDIO: Zo klonk Jan Wauters op de radio

  Zondag om 18u Jan Wauters-special op Radio 1

  Nu zondag blikken we in het radioprogramma Sporza Retro twee uur lang terug op het werk van Jan Wauters. Afspraak om 18u op Radio 1. Daarna kunt u de uitzending ook downloaden als podcast.