Duitsland en Portugal houden zich klaar om CL-finale eventueel over te nemen van Turkije

  De Champions League-finale had normaal op 30 mei in Istanbul, Turkije, moeten plaatsvinden, maar door corona is het Europese seizoen tot nader order uitgesteld. De UEFA denkt na over een locatie voor de finale, waarbij dat land ook de kwartfinales en de halve finales zou ontvangen. Duitsland en Portugal houden zich alvast klaar, zegt een persoon dicht bij de organisatie.

  In maart legde de coronapandemie het voetbal in Europa stil. Op 17 juni zou het Uitvoerend Comité van de UEFA een beslissing nemen over de verderzetting van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

   

  Normaal is enkel de finale op een neutraal veld, maar de UEFA denkt er nu aan om één land aan te duiden voor de laatste 8 resterende clubs.

  Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta en RB Leipzig zijn al zeker van deelname aan de kwartfinales van de Champions League. De terugwedstrijden van de achtste finales tussen Bayern München en Chelsea, Barcelona en Napoli, Juventus en Lyon en Manchester City en Real Madrid moeten nog afgewerkt worden.

   

  Marcelo Rebelo de Sousa, de president van Portugal, haalde deze week aan dat er in augustus potentieel "goed nieuws" komt voor het Iberische land. Twee stadions in Lissabon - dat van Benfica en van Sporting - zouden in aanmerking komen. De finale zou dan op Benfica zijn. Als Duitsland uit de bus komt, weet de Duitse krant Bild dat Frankfurt een potentiële finalelocatie is.