Beerschot: "Geen bezwaar om finalematch vroeger te spelen"

  1B-club Beerschot heeft de persconferentie van de Veiligheidsraad gisteren aandachtig bestudeerd. De nieuwe versoepelingsmaatregelen zouden geïnterpreteerd kunnen worden als een fiat om de promotiefinale tegen OH Leuven - nu gepland voor 2 augustus - al in juli te laten spelen. Beerschot zegt geen neen tegen die denkoefening. 

  Beerschot en OH Leuven kennen hun lot pas op 2 augustus, wanneer ze de terugmatch in hun promotiefinale afwerken. Amper een week later begint de competitie in 1A al, met dus OH Leuven of Beerschot als promovendus.

   

  Na eerdere beslissingen van de Veiligheidsraad werd 2 augustus als datum geprikt, maar na de persconferentie van gisteren werden er al snel weer vragen gesteld bij die matchdag. Vanaf 1 juli staat het licht namelijk op groen voor alle sporten en mét (beperkt) publiek.

   

  "Beerschot neemt kennis van de beslissingen van de Veiligheidsraad die de opening laten om voetbalwedstrijden al in juli te spelen. Gezien de vele vragen van media en supporters hierover, willen we graag ons standpunt hierover bekendmaken", opent de finalist zijn betoog.

   

  "Beerschot benadrukt dat de kalendermanager bevoegd is om een wedstrijd te plannen en heeft steeds gevraagd de tweede finalewedstrijd zo snel mogelijk te organiseren om beïnvloeding van de competitie te voorkomen en beide clubs tijd te geven zich fatsoenlijk voor te bereiden op het volgende seizoen."

   

  "OHL en Beerschot weten voorlopig niet in welke competitie ze zullen spelen en welke inkomsten ze kunnen verwachten. Het bemoeilijkt het aantrekken van nieuwe sponsors en het nemen van strategische beslissingen om een gezond financieel beleid te voeren."

   

  "In die zin is de roep naar een gezond financieel beheer van het dagelijks management van de Pro League een hol begrip."

  Beide clubs slechts een week voorbereiding geven op het nieuwe seizoen is onredelijk en tast de sportieve integriteit van de volgende competitie nu reeds aan.

  Beerschot

  "Onredelijk en onfatsoenlijk"

  "Beide clubs slechts een week voorbereiding geven op het nieuwe seizoen is bovendien onredelijk, onfatsoenlijk en tast de sportieve integriteit van de volgende competitie nu reeds aan."

   

  "Beerschot heeft dus geen bezwaar om vroeger te moeten spelen", is de conclusie van de winnaar van de heenmatch.