Romelu Lukaku: "Blijf vreedzaam betogen, black lives matter"

  Romelu Lukaku heeft zich in het verleden al vaak uitgesproken tegen racisme. Dat doet hij nu opnieuw naar aanleiding van de dood van George Floyd en het massale protest in de Verenigde Staten. De Rode Duivel postte een boodschap op zijn sociale media. "Blijf vreedzaam protesteren en de boodschap verspreiden."

  De dood van de zwarte Amerikaan George Floyd door politiegeweld blijft de wereld beroeren. In de VS en daarbuiten komen mensen op straat om te protesteren, op sociale media regent het steunbetuigingen. Rode Duivel Romelu Lukaku heeft nu ook iets uitgebreider gereageerd op zijn sociale media.

   

  "Lieve zwarte vrouwen, ik aanbid jullie. Bedankt om voor ons te zorgen zelfs te midden van alles wat jullie zelf moeten doorstaan. Bedankt om ons te steunen wanneer we met onze rug tegen de muur staan. Jullie zijn de ruggengraat van onze gemeenschap. Ik waardeer elk van jullie."

   

  "Lieve zwarte mannen, ik doe mijn hoed af voor jullie. Heel wat mensen proberen ons neer te halen, maar we rechten steeds onze rug. Sinds onze geboorte staan we met onze rug tegen de muur maar toch halen sommigen van ons het. We moeten ons verenigen en de jongere generatie voorbereiden en hen vertellen dat ze fantastisch zijn en kunnen zijn."

   

  "Blijf vredevol betogen en blijf de boodschap verspreiden. Black lives matter. Neen tegen racisme."