Geen rechtstreekse tv-uitzending van Primus Classic, dus koers afgelast

  De Primus Classic slaat dit jaar een editie over.

  De Primus Classic 2020, ingepland op 19 september, zal dan toch niet doorgaan. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt

  Op de vernieuwde kalender viel de Primus Classic samen met het slotweekend van de Ronde van Frankrijk. Niet compatibel, vindt de organisatie en dus wordt de koers dit jaar definitief van de kalender gehaald.

   

  De organisatie van de UCI ProSeries-wedstrijd richt nu haar pijlen op een "extra feestelijke editie" in 2021.   

   

  "De uitzending van de op één na laatste etappe in de Tour, de beslissende klimtijdrit, zal op 19 september de aandacht van de hele wielerwereld naar zich toezuigen. Daardoor wordt een rechtstreekse uitzending - een essentieel element voor onze sponsors - van de Primus Classic helaas onmogelijk", klinkt het.

   

  "Eerder had de coronacrisis onze plannen om ons 10-jarige jubileum van Primus Classic dit jaar te vieren al gedwarsboomd. Nu ook de sportieve plannen naar volgend jaar verhuizen, kunnen we die editie toch laten samenvallen met de festiviteiten."   

   

  De volgende editie van de Primus Classic heeft al een datum: 18 september 2021. Ter herinnering: vorig jaar pakte Edward Theuns (foto hieronder) de bloemen in deze wedstrijd.