Spa-Francorchamps organiseert na 15 jaar opnieuw een DTM-manche

  Er vinden dit seizoen liefst drie DTM-manches in België plaats, zo blijkt woensdag uit de nieuwe kalender van de Deutsche Tourenwagen-Masters.  Aanvankelijk stond er slechts één race op het programma in Zolder. Dat circuit ontvangt het DTM-circus nu twee keer. Opvallend: ook Spa-Francorchamps staat op de kalender.

  Ook het DTM-seizoen werd door de coronacrisis overhoop gegooid. Zo werd de manche op 25 en 26 april op het Circuit van Zolder verplaatst. Maar op de nieuwe kalender is er zelfs twee keer plaats voor Zolder. Een eerste keer in het weekend van 9 tot 11 oktober en verrassend genoeg ook het weekend nadien.

   

  "De toekomst is verzekerd", klinkt Sven Pribylla, directeur van het Circuit van Zolder, opgelucht. "We zijn heel blij met de twee DTM-manches in oktober, dat is toch een blijk van vertrouwen en een bevestiging van het goede werk dat we de voorbije jaren geleverd hebben."

   

  De grootste verrassing komt echter van het Circuit van Spa-Francorchamps, waar voor de eerste keer in vijftien jaar een DTM-manche georganiseerd zal worden. Op 1 en 2 augustus wordt de tweede manche van het seizoen er gereden.

   

  Het uitgangspunt is momenteel dat de races in de DTM achter gesloten deuren gehouden worden. Er zijn ook enkel races in België, Nederland en Duitsland.

  Kalender:

   

  • 10-12 juli: Norisring (Dui) 
  • 1-2 augustus: Spa-Francorchamps (Bel)   
  • 14-16 augustus: Lausitzring (Dui)   
  • 21-23 augustus: Lausitzring (Dui)   
  • 4-6 september: Assen (Ned)   
  • 11-13 september: Nürburgring (Dui)   
  • 18-20 september: Nürburgring (Dui)   
  • 9-11 oktober: Zolder (Bel)   
  • 16-18 oktober: Zolder (Bel)   
  • 6-8 november: Hockenheim (Dui)