Rij zelf de Baloise Belgium Tour en win samen met Evenepoel of Naesen

  De Baloise Belgium Tour komt met een virtuele editie voor wielertoeristen.

  Geen Baloise Belgium Tour dit jaar, maar de organisatoren pakken uit met een alternatief format. 12 profrenners (8 mannen en 4 vrouwen) zullen een team van wielertoeristen aanvoeren en daar kun jij bij zijn.

  Normaal gezien waren we van 10 tot 14 juni op zoek gegaan naar een opvolger voor Remco Evenepoel in de Ronde van België. Nu zal er die 5 dagen een alternatieve wedstrijd gereden worden.

   

  12 profrenners (8 mannen en 4 vrouwen) zullen elk een team aanvoeren van wielertoeristen die kilometers verzamelen. Al wie graag fietst, kan zich inschrijven en belandt automatisch bij een van de kopmannen of -vrouwen in de ploeg.

   

  Iedereen legt individueel zijn of haar kilometers af. Al die kilometers samen vormen het totaal van de ploeg en zo wint elke dag de ploeg met de meeste kilometers de ‘rit’, na 5 dagen kennen we de eindwinnaar. 

  De 12 kopmannen en -vrouwen

  • Remco Evenepoel
  • Greg Van Avermaet
  • Oliver Naesen
  • Victor Campenaerts
  • Laurens De Vreese
  • Xandro Meurisse
  • Toon Aerts
  • Robbe Ghys

   

  • Sanne Cant
  • Ellen Van Loy
  • Ceylin Alvarado
  • Jolien D'hoore

  "Recreant krijgt het gevoel zelf in de koers te zitten"

  “Dit leek ons een uitstekende kans om de brug te slaan tussen de koers, de profs en de recreant", zegt koersdirecteur Rob Discart. "Die laatste kan nu 5 dagen lang het gevoel krijgen zelf midden in de koers te zitten."

   

  "De kopman of kopvrouw zal elke ochtend zijn of haar team aanmoedigen, zoals de ploegmanager dat anders in de teambus doet. We delen elke dag en aan het einde truien uit en de meesterknechten maken kans op een mooie prijs. We hebben ook nevenklassementen voor de strijdlust (het meeste aantal uren op

  de fiets) en de beste jongere, met dank aan Sport Vlaanderen.”

   

  Aanmelden om deel te nemen kan vanaf nu en is helemaal gratis. Bij de registratie moet je gewoon even je favoriete sportapp koppelen en dan volstaat het om vanaf 10 juni de fiets te nemen en je kilometers als meesterknecht waar te maken.

   

  >> Schrijf je in op www.virtualbaloisebelgiumtour.be

  Vorig jaar won Remco Evenepoel de Baloise Belgium Tour.