Verschueren stapt uit management na Raad v.Bestuur, licht op groen voor Vandenhaute

  Michael Verschueren in de tribunes van het Lotto Park.

  Er is witte rook na de vergadering dinsdagmiddag van de Raad van Bestuur van Anderlecht. Het plan "RSCA ’20- ‘25" is unaniem goedgekeurd en Wouter Vandenhaute unaniem voorgedragen als voorzitter. Michael Verschueren stapt uit het management.

  20 miljoen euro vers kapitaal

  Het plan "RSCA '20-'25" houdt volgens de club rekening met de impact van de coronacrisis en daarom hebben de bestuursleden beslist om 70 miljoen euro ter beschikking te stellen van de club.

   

  50 miljoen euro daarvan moet komen van een herschikking van de schuld, 20 miljoen is vers kapitaal. Dat wordt aangebracht door de huidige aandeelhouders en door het duo Wouter Vandenhaute en Vincent Kompany.

  Verschueren stapt uit management

  Michael Verschueren wordt opnieuw bestuurder van de club en stapt daarom uit het management. Sinds de komst van het duo Karel Van Eetvelt – Wouter Vandenhaute was zijn rol beperkt tot CFO bij Anderlecht. Daarvoor was Verschueren na het ontslag van Luc Devroe de sportieve baas.

   

  "RSCA dankt Michael voor de inspanningen die hij het voorbije anderhalf jaar als sportief directeur in moeilijke omstandigheden heeft geleverd en is blij dat hij bereid is om zijn bestuurdersrol weer op te nemen", schrijft Anderlecht in een persbericht.

   

  "Verschueren zal zijn mandaten bij ECA (European Club Association) en UEFA verder uitvoeren en wil ook de verbindingsfiguur zijn tussen de historische aandeelhouders (Alexandre Van Damme, Etienne Davignon, Johan Beerlandt) en het nieuwe management."


  De komende weken gaat de club een nieuwe governance structuur uitwerken met daarin een strikte scheiding van bestuur en management.

  Kroniek aangekondigd vertrek?

  Toen CEO Karel Van Eetvelt midden maart Peter Verbeke wegplukte bij AA Gent, werd langzaam duidelijk dat Michael Verschueren niet langer de sportieve rol zou kunnen spelen die hij van Marc Coucke kreeg.

   

  Nu Wouter Vandenhaute voorgedragen wordt als vervanger van Marc Coucke als voorzitter van Anderlecht, wordt dat scenario waarheid.


  Michael Verschueren geldt als de architect van de overname van Anderlecht door Marc Coucke eind 2017. Een klein jaar later nam hij pas echt een plaats in de spotlights in bij paars-wit. Coucke schoof zijn oude vertrouweling Luc Devroe opzij en benoemde Verschueren tot sportief manager.

   

  Michael Verschueren is uiteraard ook de zoon van gewezen Anderlecht-manager Michel Verschueren.