NBA-coach Gregg Popovich is snoeihard voor Trump: "Dit bewijst hoe gestoord hij is"

  Gregg Popovich

  Gregg Popovich, de coach met het hoogste aantal zeges in de NBA, heeft felle kritiek geuit op Donald Trump. Hij hekelt de manier waarop de president van de VS omgaat met de protesten na de dood van George Floyd.

  Gregg Popovich is al jarenlang de coach van de San Antonio Spurs en is ook de Amerikaanse bondscoach. Hij ziet vooral een gebrek aan leiderschap in het Witte Huis.

   

  "Het is ongelofelijk. Zelfs als Trump hersenen zou hebben, ook al was hij voor 99 procent cynisch, dan zou hij naar buiten komen en iets zeggen om de mensen te verenigen. Maar dat interesseert hem geen moer. Zelfs nu."

   

  "Het bewijst hoe gestoord hij is. Het draait altijd om hem. Het gaat steeds over wat hij er bij kan winnen. Het gaat nooit over het algemeen belang. En zo is het altijd al geweest."

   

  De dood van George Floyd door een blanke politieman tijdens een arrestatie zorgt in de VS al dagenlang voor heel wat onrust. De protesten worden steeds grimmiger, maar het blijft wachten op een verzoenende boodschap van Trump.

  "Ik zal doen wat ik kan, want dat doen leiders"

  "Het is zo duidelijk wat er moet gebeuren", gaat Popovich voort. "We hebben een president nodig die naar voor treedt en zegt: "black lives matter" (zwarte levens doen er toe). Zeg gewoon die drie woorden."

   

  "Maar hij zal en kan het niet doen. Hij kan het niet want hij spreekt liever voor die kleine groep van gekken die hem volgen in zijn waanzin. Er is niets dat hij kan doen om dit beter te maken, want hij is nu eenmaal wie hij is: een gestoorde idioot."

   

  "Maar het gaat nog verder dan Trump. Het systeem moet veranderen. Ik zal doen wat ik kan, want dat is wat leiders doen. Maar hij kan ons niet naar het juiste pad leiden, want hij is geen leider."

  Het systeem moet veranderen. Ik zal doen wat ik kan, want dat is wat leiders doen. Maar Trump kan ons niet naar het juiste pad leiden, want hij is geen leider.

  Gregg Popovich