Ga naar de inhoud

Filip Joos: "Geef Mbokani toch maar dat contract van 2 jaar bij Antwerp"

Verlaat Dieumerci Mbokani Antwerp of niet?

Dieumerci Mbokani heeft zichzelf in het uitstalraam gezet. "Typisch", vindt onze commentator Filip Joos, "maar ik zou hem toch aanraden om weer met Antwerp te gaan praten. Misschien kunnen ze hem verleiden met een partner in crime? Want dat mist hij bij Antwerp."

"Typisch Mbokani"

Anderlecht, Standard, Club Brugge... ze mogen Dieumerci Mbokani allemaal een voorstel doen. Dat heeft de 34-jarige spits gisteren zelf laten weten.

 

"Raar, zo'n open sollicitatie", vindt Filip Joos, "maar ook weer typisch Mbokani. Het spel van afstoten en aantrekken heeft hij al vaker gespeeld."

 

Volgens onze commentator blijft de Bosuil de geknipte locatie voor de goalgetter. "Ik zou Mbokani aanraden om te bekijken of hij er niet uitkomt met Antwerp. Hij wordt er op handen gedragen."

 

"Onder Bölöni kon Mbokani zich wat meer permitteren, maar de coach heeft gelijk gekregen: hij presteerde in het weekend."

 

"Leko is strenger en dat speelt misschien in het hoofd van Mbokani. Kan hij zijn leven blijven leiden op de Bosuil?"

Filip Joos: "Onder Bölöni kon Mbokani zich wat meer permitteren, maar de coach heeft gelijk gekregen: hij presteerde in het weekend."

"Benito Raman rond Mbokani?"

"Bölöni's opvolger Ivan Leko zal ook beseffen dat je Mbokani niet zomaar vervangt", gaat Filip Joos voort. "In dat geval moet je hem toch maar dat contract van 2 seizoenen aanbieden."

 

Al vermoedt onze reporter dat de lengte van het contract niet het enige is waar Mbokani om maalt. "Je moet hem verleiden met een partner in crime. Iemand die om Mbokani zwerft: een explosief type."

 

"Vooral in de toppers buitenshuis zag je dat hij zo iemand miste. Iemand zoals Jonathan David, maar dat is wishful thinking."

 

"Benito Raman misschien? Dan ga je er veel pijn doen", weet Joos.

Benito Raman (in duel met Bayern-speler Müller) speelt momenteel in Duitsland voor Schalke 04.

Dieumerci Mbokani naar...

Anderlecht?

 

Filip Joos: "Bij Anderlecht hebben ze het voorbije seizoen zo vaak gezegd: "Hadden we Mbokani maar gehad." Misschien ligt zijn steekkaart weer op tafel en kiezen ze voor zekerheid. Anderlecht is op revanche belust en van de jonge Colassin mag je dat nog niet verwachten."

 

Club Brugge?

 

Joos: "Philippe Clement zal meer discipline op training vereisen, maar de spitspositie is er wel vacant."

 

Standard?

 

Joos: "Mbokani kan overal terecht. Standard dus ook, want daar is het vertrek van Emond (naar Nantes, red) een kleine ramp gebleken."

Handig bij de zoektocht naar een 2-jarig contract: de mooiste goals van Mbokani bij Antwerp

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.