2 juni is speciale datum voor Jan Vertonghen: debuut en 100e match bij Rode Duivels

  Jan Vertonghen in 2007 en in 2018.

  Jan Vertonghen is met 118 interlands recordhouder bij de Rode Duivels. Het is vandaag 13 jaar geleden dat de verdediger zijn debuut maakte bij de nationale ploeg. En toeval of niet, ook zijn 100e cap behaalde hij op 2 juni.

  2 juni 2007: Vertonghen maakt debuut voor Rode Duivels

  In 2007 maakt Vertonghen als speler van Ajax zijn debuut bij de nationale ploeg. Aan de zijde van onder meer Philippe Clement en Timmy Simons verliest Vertonghen met België van Portugal met 1-2.

   

  België speelde op 2 juni 2007 met deze ploeg tegen Portugal: Stijn Stijnen, Carl Hoefkens (45' Mark De Man), Timmy Simons, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Philippe Clement, Marouane Fellaini, Gaby Mudingayi (Karel Geraerts), Steven Defour, Emile Mpenza en François Sterchele (61' Tom De Mul). 

  Vertonghen verliest bij zijn debuut met 1-2 van Portugal

  2 juni 2018: Vertonghen speelt 100e interland, opnieuw tegen Portugal

  Twaalf jaar na zijn debuut speelt Jan Vertonghen voor de 100e keer in het shirt van de Rode Duivels. Opvallend: opnieuw is het op 2 juni en opnieuw is Portugal de tegenstander. In de aanloop naar het WK in Rusland blijft het 0-0 in Brussel. Marouane Fellaini stond net als in 2007 ook op het veld.

   

  België speelde op 2 juni 2018 met deze ploeg tegen Portugal: Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Vincent Kompany (55' Dedryck Boyata), Kevin De Bruyne, Moussa Dembélé (46' Marouane Fellaini), Yannick Carrasco (46' Nacer Chadli), Dries Mertens (46' Adnan Januzaj), Eden Hazard (80' Thorgan Hazard), Romelu Lukaku (46' Christian Benteke)

  Vertonghen krijgt een speciale 'cap' voor zijn 100e interland