Tennis Vlaanderen over succes padel: "Heel laagdrempelig om in te stappen"

  Gijs Kooken, CEO van de tennisfederatie.

  De padelclubs schieten in ons land als paddenstoelen uit de grond. Vorige week werd in Lummen de 100e Vlaamse padelclub geopend. "Het is een heel leuk tijdverdrijf", klinkt de aanbeveling van Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen.

  Padel is de snelst groeiende sport ter wereld en ook in ons land is het spelletje bijzonder populair. 

   

  Kort gezegd gaat het over een kruising tussen tennis en squash, maar Tennis Vlaanderen - dat de sport onder zijn vleugels heeft - nuanceert.

   

  "Er is technisch en tactisch toch een groot verschil met tennis", zegt CEO Gijs Kooken. "Je kweekt eigenlijk omgekeerde reflexen. Je loopt vooruit waar je bij de andere sport achteruit loopt."

   

  "Er is wel veel synergie met tennis en het wordt veel op tennisclubs gespeeld, maar het gaat om een andere sport."

  Padel staat open voor een veel breder publiek dan tennis. In de beginfase zagen we vooral tennissers in deze tak, maar nu zien we meer mensen die niets met tennis te maken hebben. 

  Gijs Kooken, CEO Tennis Vlaanderen

  "Het is ook een spelletje dat technisch heel laagdrempelig is om in te stappen. Iemand die het nog nooit gedaan heeft, gaat meteen een leuk uur tegemoet."

   

  "In Vlaanderen bestaat de hoofdgroep spelers uit veertigers en er kan nog veel meer bij de jongeren en het oudere publiek gespeeld worden."

   

  In Lummen zag de 100e club het levenslicht. "We zien vermenigvuldiging na vermenigvuldiging. We hadden in 2016 een scenario bedacht, maar we kloppen nu al ons beste scenario."

   

  "We proberen deze discipline op een gezonde manier in de breedte uit te bouwen. Ik zou zeggen: probeer het eens."

   

  "Padel staat open voor een veel breder publiek dan tennis. In de beginfase zagen we vooral tennissers in deze tak, maar nu zien we meer mensen die niets met tennis te maken hebben. Het is een leuk tijdverdrijf."

  In Lummen werd de 100e club geopend:

  Gijs Kooken over het succes van padelsport: "We zien vermenigvuldiging na vermenigvuldiging"