Stefanos Tsitsipas denkt voortaan twee keer na: "Ik moet wachten op mijn kans"

  Stefanos Tsitsipas won vorig jaar de ATP Finals.

  Het trio Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer verdeelt al jaren de grandslamtoernooien onder elkaar. Stefanos Tsitsipas (21) staat op het lijstje van tennissers die hen zouden kunnen aflossen. De Griek had vorig jaar ook voorspeld dat hij dit jaar een grandslam zou winnen, maar heeft nu spijt van die uitspraak.

  Na de winst van de Zwitser Stan Wawrinka op de US Open in 2016 hebben Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer de grandslamtitels onder elkaar verdeeld.

   

  Stefanos Tsitsipas is een van de aanstormende talenten die die hegemonie kunnen doorbreken, maar de 21-jarige Griek heeft zichzelf vorig jaar extra druk opgelegd. En dat betreurt hij nu.

   

  Na zijn eindzege op de ATP Finals in november in Londen zei de huidige nummer 6 van de wereld dat hij in 2020 op een grandslamtitel mikte.

   

  "Ik heb mezelf daardoor onnodige druk opgelegd", zegt de ambitieuze Griek. "Achteraf bekeken was het grootspraak die nauwelijks serieus te nemen viel."

   

  "Ik moet helemaal niet zo ver in de toekomst kijken en zeker niet zo snel heel hoog willen mikken. Ik moet het juist stap voor stap doen en niet te veel aan de toekomst denken. Ik kan me beter op het heden concentreren."

   

  "Ik moet leren op mijn kans te wachten. Ik heb het al zo vaak gezegd dat ik een grandslamtoernooi wil winnen dat het lijkt alsof er helemaal niets anders meer is in mijn leven. Dus daar houd ik nu mee op."

   

  "Natuurlijk wil ik het nog heel graag, maar hoe meer je er over praat, des te kleiner wordt de kans misschien dat het ook echt gaat lukken. Ik wil nu meer ontspannen zijn en van het proces genieten."

  Natuurlijk wil ik nog heel graag een grandslam winnen, maar hoe meer je er over praat, des te kleiner wordt de kans misschien dat het ook echt gaat lukken.

  Stefanos Tsitsipas