Nederlandse kampioene Lorena Wiebes sprint vanaf nu voor Team Sunweb

  De 21-jarige sprintster brak vorig jaar door met 15 overwinningen.

  Lorena Wiebes heeft haar wielertoekomst bekendgemaakt. De Nederlandse kampioene op de weg, die gisteren haar contract afrondde bij Parkhotel Valkenburg, gaat vanaf vandaag aan de slag bij Team Sunweb. De 21-jarige sprintster tekende een contract bij de WorldTour-ploeg tot eind 2024.

  Wiebes beleefde vorig jaar haar doorbraak met 15 overwinningen met naast de Nederlandse titel ook goud op de Europese Spelen. Ze belandde zo op de nummer 1-plaats van de wereldranking van de UCI.

   

  Het snelle talent wou eigenlijk afgelopen winter al Parkhotel Valkenburg verlaten voor een grotere ploeg. Ze zegde haar contract op, maar Parkhotel Valkenburg dreigde met een kort geding, waarna de 2 partijen alsnog een akkoord bereikten.

   

  De renster beloofde tot de zomer bij Parkhotel Valkenburg te blijven, op 31 mei liep haar contract af. Veel koersen kon ze niet meer. Ze won begin maart de Omloop van het Hageland, maar daarna sloeg corona toe.

   

  Gisteren vertelde ze nog niet waar ze naartoe ging, vandaag maakte Team Sunweb haar komst bekend.