Harry Kane na 5 maanden weer op training: "Ik voel me scherp"

  Harry Kane viel uit op nieuwjaarsdag met een hamstringblessure.

  Harry Kane had niet gedacht dit seizoen nog in actie te komen in de Premier League, maar het coronavirus gaf de spits van Tottenham wat meer tijd om te herstellen van een zware hamstringblessure. "Ik kijk er naar uit om weer wat wedstrijden te spelen."

  2020 begon dramatisch voor Tottenham: het verloor op nieuwjaarsdag tegen Southampton (1-0) en zag Harry Kane uitvallen. Een scheur in zijn hamstring, een operatie en het einde van het seizoen, klonk het zware verdict voor de aanvaller. 

   

  Maar door de coronacrisis krijgt Kane toch nog een kans om nog te spelen dit seizoen. "Voor mijn hamstring was het goed dat ik nog wat extra rust kon nemen", zegt hij op de website van de Spurs. "Het is fijn om weer op het veld te kunnen staan."

   

  "Fysiek ben ik weer helemaal fit, maar het zal nog even duren voor ik weer volledig kan meedoen aan de groepstrainingen. Ik voel me goed en scherp en kijk ernaar uit om weer wat wedstrijd te kunnen spelen."

   

  De Premier League hervat op 17 juni met twee met inhaalwedstrijden: Manchester City-Arsenal en Aston Villa-Sheffield United. De 30e speeldag start vrijdag 19 juni.