Duitse bond begrijpt steunbetuigingen na dood Floyd, maar kan sancties niet uitsluiten

  Marcus Thuram.

  Het bestuur van de Duitse voetbalbond (DFB) heeft begrip voor de steunbetuigingen van enkele spelers afgelopen weekend in de Bundesliga naar aanleiding van de gewelddadige dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Sancties tegen de betreffende voetballers zijn echter nog niet helemaal uitgesloten.

  Mönchengladbach-speler Marcus Thuram en Dortmund-spelers Jadon Sancho en Achraf Hakimi maakten afgelopen weekend na hun goals een duidelijk statement over het overlijden van George Floyd.

   

  "Ik heb veel respect voor spelers en speelsters die hun karakter en solidariteit tonen", gaf Fritz Keller, voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB, te kennen.

   

  "Zulke mondige voetballers zie ik graag, ik ben trots op hen. Als mensen worden gediscrimineerd op basis van hun huidskleur, is dat ondraaglijk. Als je sterft vanwege je huidskleur, dan ben ik diep ontzet."

   

  "We moeten nog vaststellen of een wedstrijd en een voetbalveld de juiste plaats zijn voor deze acties", vulde vicevoorzitter Rainer Koch van de DFB aan.

   

  "Internationaal geldt dat voetbalwedstrijden vrij moeten blijven van politieke uitingen of andere teksten van welke aard dan ook. Het valt echter nog te bezien of er bij ons in deze gevallen straffen zullen komen."

  Jadon Sancho.

  Achraf Hakimi.