Ga naar de inhoud

Test voor trainingsrentree levert 16 positieve voetballers op bij Vasco da Gama

Ook Vasco da Gama heeft mondmaskers van de club.

Vasco da Gama, een Braziliaanse voetbalclub uit Rio de Janeiro, heeft gisteren meegedeeld dat 16 van haar spelers positief testten op corona. Vanaf vandaag mochten de clubs uit de staat Rio opnieuw beginnen te trainen na een lockdown van 2 maanden.

In de aanloop naar die trainingsrentree testte Vasco da Gama 43 spelers, 16 van waren positief. De club deelde mee dat er ook al 3 hersteld zijn van de ziekte.

 

Vasco da Gama brengt het nieuws als iets positiefs: "Dit bewijst alleen maar dat we goed werk leveren en de infectie zo snel als mogelijk ontdekken bij onze sporters. Dit laat ons toe om de verspreiding van het virus te stoppen."

 

Voetballers in Rio de Janeiro krijgen vanaf vandaag de toelating om fysieke tests te ondergaan en individueel te trainen, contact op training is nog verboden. Het staatskampioenschap werd midden maart stopgezet.

 

Brazilië is een van de zwaarst getroffen coronalanden. Er zijn 514.849 besmettingen vastgesteld, 29.314 stierven. Enkel de VS, Groot-Brittannië en Italië hebben een hoger sterftecijfer.