Beheerder van Everest Challenge keurt record van Emanuel Buchmann af

  Buchmann heeft blijkbaar iets te vroeg (of te laat) gejuicht.

  Emanuel Buchmann is dan toch geen record rijker. De Duitser van Bora-Hansgrohe zette vorige vrijdag de Everest Challenge naar zijn hand, maar Hells 500 - de hoeder van de uitdaging - heeft de Duitse klimmer een koude douche bezorgd. 

  Bij "Everesting" of de "Mount Everest Challenge" moet je dezelfde klim net zo vaak oprijden tot je het equivalent van de Mount Everest beklommen hebt: 8.848 meter.

   

  Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe) klokte vrijdag af na 7 uur en 28 minuten. De Duitser mocht zich met die tijd de officieuze recordhouder noemen, maar niet voor lang, zo blijkt nu.

   

  Hells 500, de organisatie die waakt over het concept, heeft de poging van de nummer 4 uit de vorige Tour de France geanalyseerd en moet een correctie doorvoeren.

   

  Buchmann koos bij zijn eerste beklimming voor een andere route en heeft dus niet steeds dezelfde kant van de helling beklommen, oordeelt Hells 500. 

   

  Bovendien zit er een verschil tussen de bewogen tijd en verstreken tijd. De ontwerpers van de uitdaging komen bij hun berekening uit op 7u51'42".

   

  "Een geweldige rit, maar helaas geen record", luidt hun finale oordeel.