Barcelona pikt draad op in Mallorca, Real begint in jeugdstadion

  Lionel Messi

  Schenkt Lionel Messi Barcelona de titel?

  De Spaanse profliga heeft het programma bekendgemaakt voor de herstart van de competitie. Over 2 weken pikken ze de draad op met de 28e speeldag, op 19 juli willen ze de competitie afgehaspeld hebben.

  In de hoogste afdeling in Spanje staan nog 11 speeldagen op het programma. Donderdag 11 juni beginnen ze eraan met ronde 28. Sevilla en Betis spelen de stadsderby.

   

  Competitieleider Barcelona begint zaterdag 13 juni met een match om 22u in Mallorca, uitdager Real Madrid krijgt een dag later het bescheiden Eibar op bezoek. Niet in het Bernabeu-stadion, dat wordt momenteel opgeknapt, wel in het stadion voor de jeugd van Real.

   

  Daarna volgende de speeldagen mekaar snel op. Vaak moeten de clubs 2 keer per week spelen.

   

  Ten laatste op zondag 19 juli zal de kampioen bekend zijn. Barcelona leidt in de Primera Division met 2 punten voorsprong op Real.

   

  Een Clasico komt er niet meer dit seizoen in de competitie. In december bleef het 0-0 in Barcelona, begin maart won Real de klassieker met 2-0.

  Zinedine Zidane en Eden Hazard

  Kan Real-coach Zinedine Zidane Eden Hazard weer opstellen?

  Zo ziet de komende speeldag eruit:

  Met applaus voor slachtoffers

  Publiek zal er voorlopig niet zijn in de stadions. Spanje is zwaar getroffen door het coronavirus.

   

  Supporters kunnen wel een hommage brengen aan de slachtoffers met applaus. Het handgeklap zal telkens in de 20e minuut te horen zijn: op televisie, maar ook in de stadions.