VIDEO: Roger Decock blikt terug hoe hij Wim Van Est redde na val in ravijn

  Naast zijn zege in de Ronde van Vlaanderen 1952 leverde Roger Decock in 1951 op menselijk vlak een nog grotere prestatie. Hij ontpopte zich toen in de Tour tot de redder van Wim van Est, die in een ravijn gevallen was.

  In de afdaling van de Col d'Aubisque kwam de Nederlander Wim Van Est ten val tijdens de Tour van 1951. 

  Van Est, die de gele trui droeg, belandde 70 meter diep in een ravijn. Roger Decock was de enige renner die halt hield. Hij verwittigde de hulpdiensten en bleef 25 minuten lang wachten bij Van Est, die Decock voor altijd dankbaar bleef.

   

  In 2013 keerde Roger Decock terug naar de Aubisque voor het één-programma God in Frankrijk. Daar haalde hij herinneringen op aan die memorabele daad uit 1951.

  "Cockske" keerde in 2013 terug naar de Aubisque (God in Frankrijk)

  Lees ook: