Ga naar de inhoud

Nederlandse kampioene Lorena Wiebes vertrekt bij Parkhotel Valkenburg

 zo 31 mei 2020 13:13
Wiebes won dit seizoen de Omloop van het Hageland.
Wiebes won dit seizoen de Omloop van het Hageland.

Parkhotel Valkenburg heeft afscheid genomen van Lorena Wiebes. het contract van de Nederlandse kampioene is, zoals eerder afgesproken, per 1 juni beëindigd. 

De 21-jarige Lorena Wiebes wilde afgelopen winter na een bijzonder succesvol seizoen al overstappen naar een grotere ploeg en besloot haar contract op te zeggen.

 

Parkhotel Valkenburg ging daar echter niet mee akkoord en dreigde zelfs een kort geding aan te spannen.   

 

Een dag voordat het kort geding zou dienen, bereikten Wiebes en de ploeg alsnog een akkoord.

 

De wielrenster, die vorig jaar haar doorbraak beleefde met 15 zeges, waaronder goud op de Europese Spelen en de Nederlandse titel op de weg, beloofde tot de zomer voor Parkhotel Valkenburg te blijven fietsen.

 

Wiebes won begin maart de Omloop van het Hageland, maar kort daarna werd het seizoen stilgelegd als gevolg van het nieuwe coronavirus. 

 

Vanaf maandag is Wiebes vrij om over te stappen naar een andere ploeg. "We zijn trots dat we Lorena de afgelopen jaren in ons team hebben gehad", zegt manager Esra Tromp.

 

"Het is jammer dat een renster vertrekt nadat we samen zoveel successen hebben geboekt hadden. Maar als de "klik" er niet meer is, is het tijd om te gaan."

 

Het is nog niet bekend voor welke ploeg de sprintster gaat rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.