Atalanta-coach vermoedt dat hij ziek op de bank zat tegen Valencia

  Gian Piero Gasperini.

  Gian Piero Gasperini, coach van het Italiaanse Atalanta Bergamo, was waarschijnlijk besmet met het nieuwe coronavirus toen zijn ploeg in de Champions League tegen Valencia speelde. "Als je nu naar foto's van toen kijkt, zie je dat er ik niet goed uit zie op de bank", vertelt hij. De confrontatie tussen de twee ploegen is ondertussen een broeihaard voor het coronavirus gebleken. 

  Atalanta won in maart het duel in Valencia met 3-4 nadat de Italianen ook al de heenwedstrijd met 4-1 op hun naam hadden geschreven. Die partij half februari werd later door experts als oorzaak aangewezen van de massale uitbraak van het virus in de streek rond Bergamo. Er mocht toen immers nog voor volle tribunes worden gevoetbald.  

   

  De terugmatch werd zonder publiek gespeeld, maar ook daar was het virus aanwezig. Gian Piero Gasperini, de coach van Timothy Castagne, geeft in een interview met de Gazzetto dello Sport toe dat hij die avond waarschijnlijk besmet op de bank zat. "De dag voor de wedstrijd voelde ik me niet lekker en de avond na de wedstrijd was het nog erger", zegt Gasperini, die toen geen koorts had en dus niet dacht aan Covid-19. Uit een recente test bleek dat de trainer antistoffen in zijn lichaam heeft en dus ook besmet is geweest.

   

  "Als je nu naar foto's van toen kijkt, zie je dat er ik niet goed uit zie op de bank. Op de dag van de wedstrijd dacht ik: ik kan nu niet afhaken, ik heb nog zoveel te doen."