Dagje stof happen: Wout van Aert crost meer dan 300 kilometer offroad

  Collega-veldrijder Daan Soete zit in de bubbel van Wout van Aert.

  Heeft u vandaag de onverharde wegen opgezocht met uw fiets? Dan deed u net hetzelfde als Wout van Aert, Daan Soete en Maarten Wynants. Onder de noemer "Dirty Kanzelled" reed het trio een stoffige tocht van 323 kilometer.

  In afwachting van de nieuwe start van het internationale wielerseizoen op 1 augustus heeft Wout van Aert vandaag flink wat kilometers afgelegd. Samen met zijn crosscollega Daan Soete en Jumbo-ploegmaat Maarten Wynants trapte hij de hele dag over (grotendeels) onverharde wegen.

   

  Het was een initiatief van Laurens ten Dam. De Nederlandse ex-prof had vandaag in de Verenigde Staten "Dirty Kanza" willen rijden, een offroadwedstrijd over 324 kilometer. Omdat de gravelrace uitgesteld is, riep hij de "Dirty Kanzelled" in het leven.

   

  Gesneden koek voor Van Aert, Soete en Wynants. Zij zochten in en rond de Kempen zo veel mogelijk stoffige paden op. Op het einde van de pittige dag gaf de fietscomputer 323 kilometer aan.

  Beelden van de Dirty Kanzelled:

  Wout van Aert is gepakt en gezakt om te vertrekken. © Instagram Wout van Aert

  Ook kasseien tellen mee. © Instagram Maarten Wynants

  Daan Soete en Wout van Aert ronden de kaap van de 300 kilometer. © Instagram Maarten Wynants

  Maarten Wynants kan een stevige dag inladen op zijn computer. © Instagram Maarten Wynants