Fabio Fognini ondergaat operatie aan beide enkels

  Fabio Fognini is nummer 11 van de wereld.

  Fabio Fognini is nummer 11 van de wereld.

  De Italiaanse toptennisser Fabio Fognini zal een tijdje buiten strijd zijn door een operatie aan zijn 2 enkels. "Ik dacht dat de pijn zou verdwijnen doordat tijdens deze corona-onderbreking, maar dat was niet het geval", zegt Fognini.

  Fabio Fognini is de nummer 11 van de wereld. De Italiaan sukkelt al 3,5 jaar met zijn linkerenkel, maar "leerde daarmee leven". Sinds twee jaar heeft Fognini ook last van zijn rechterenkel.   

   

  "Ik had gehoopt dat de problemen zouden verdwijnen in deze onderbreking van twee maanden door de lockdown. Maar toen ik de training hervatte, waren ze er nog altijd", legt Fognini uit.

   

  Na lang overleg met zijn team heeft de 33-jarige Italiaan beslist zich te laten opereren. "Ik kan niet wachten om opnieuw te spelen. Ik weet dat jullie voor mij zullen supporteren. Een warme groet", besluit hij.   

   

  Het tenniscircuit ligt door het nieuwe coronavirus stil sinds maart en er wordt zeker niet voor augustus herbegonnen. Fognini behaalde vorig jaar zijn mooiste zege met de Monte Carlo Masters.