Ga naar de inhoud

Victor Valdes zet eerste stappen als hoofdcoach bij Spaanse vierdeklasser

 vr 29 mei 2020 15:59
Victor Valdes was ook een tijdje jeugdcoach bij Barcelona.

Voormalig FC Barcelona-doelman Victor Valdes gaat als coach aan de slag in de Spaanse vierde klasse. Hij ondertekende een contract bij Unio Atletica d'Horta, een club uit Barcelona. Het wordt zijn eerste opdracht als hoofdcoach.

Victor Valdes zette in 2017 een punt achter zijn carrière als doelman. Zijn beste periode beleefde hij bij Barcelona. Daar won de Spanjaard zes landstitels en pakte hij drie keer de Beker met de Grote Oren. Daarna speelde hij ook voor Manchester United en zelfs even in België. Met Standard won hij de beker.

 

Als coach heeft de 38-jarige Valdes nog niet veel ervaring. Hij zette zijn eerste stappen bij de junioren van Moratalaz en werd daarna jeugdtrainer bij Barcelona. Dat avontuurtje duurde nauwelijks enkele maanden. 

 

Nu probeert Valdes het voor het eerst als hoofdcoach. Hij blijft in de buurt van zijn vorige werkgever want hij gaat aan de slag bij Unio Atletica d'Horta, een vierdeklasser uit Barcelona. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.