Populariteit padel blijft stijgen: "In 4 jaar gegroeid naar 100 clubs in Vlaanderen"

  Padel speel je in een soort glazen kooi.

  Padel is de snelst groeiende sport ter wereld. Ook in ons land blijft de populariteit van de racketsport, ondanks de coronacrisis, in de lift zitten. Vandaag gaat de 100e padelclub in Vlaanderen open.

  De Limburgse club T.C. Lummen zal vandaag de 100e club in Vlaanderen zijn met padelterreinen. Ondertussen is ook nog een 10-tal andere clubs volop bezig met de aanleg van nieuwe padelterreinen. De sport blijft boomen.

   

   “Tennis Vlaanderen is enorm blij met de snelle groei van padel in Vlaanderen", zegt Gijs Kooken, CEO van de tennisfederatie. "In 4 jaar tijd zijn we gegroeid naar 100 clubs met maar liefst 308 terreinen. Ook het ledenaantal blijft in stijgende lijn vooruit gaan."

   

  "Ondanks de coronacrisis evenaren we nu al bijna de 15.651 padelleden die we eind 2019 telden. Dit is het resultaat van een uitstekende wisselwerking tussen de federatie en de padelclubs.” 

   

  Eind 2020 hoopt de federatie de kaap van 20.000 padelspelers te overschrijden.

  Verslag in het Journaal over 100e padelclub: "Het is gewoon een heel leuk spelletje"

  Wat is padel? Bekijk het in deze Sportweekend-reportage: