Met de steun van City maakt Lommel einde aan technische werkloosheid

  Vanaf 1 juni zijn de spelers en personeelsleden van 1B-club Lommel SK niet langer technisch werkloos. Eind februari liet de vorige eigenaar weten dat de club haar financiële verplichtingen niet meer kon nakomen door de coronacrisis, maar ondertussen werd Lommel overgenomen door de City Football Group. "De voorbereiding op komend seizoen wordt eind juni hervat."

  Er beweegt wat in Lommel sinds de club eerder deze maand overgenomen werd door de City Football Group, de holding achter Manchester City. Gisteren werd er zo afscheid genomen van trainer Peter Maes, maar een vervanger is er nog niet.

   

  Wel is duidelijk dat de spelers en personeelsleden vanaf 1 juni weer gewoon betaald zullen worden. Eind februari werd iedereen op technische werkloosheid geplaatst. "Lommel SK kreeg van zijn vorige eigenaar te horen dat de financiële verplichtingen niet konden worden nagekomen door het coronavirus", klinkt het op de clubwebsite.

   

  "Inmiddels zette City Football Group voet aan grond in België en sindsdien is de prioriteit de gezondheid van onze mensen. Nu de situatie onder controle lijkt te raken, kregen spelers en personeelsleden het bericht dat de technische werkloosheid vanaf 1 juni wordt opgeheven."

   

  "Ondertussen wordt er ook gewerkt aan het samenstellen van de kern voor volgend seizoen. De voorbereiding op het komende seizoen zal hervat worden eind juni."