Vandenhaute: "Het is niet: Anderlecht wil terug, maar wel: Anderlecht komt terug!"

  De oude voorzitter schudt de nieuwe voorzitter de hand.

  Bij Anderlecht heeft Marc Coucke het stokje doorgegeven aan Wouter Vandenhaute als voorzitter. Volgens Coucke is de club nu in goeie handen: "Ik heb beseft dat voorzitter van Anderlecht zijn bijna een voltijdse job is."

  "Een dag of 10 geleden kreeg ik van Marc telefoon", doet Wouter Vandenhaute zijn verhaal. ""Wouter, ik denk eraan terug te treden als voorzitter en ik zou je willen vragen die rol over te nemen" zei hij. Ik ben trots dat ik die rol kan overnemen. Ik zal de best mogelijke dienaar zijn van de club."

   

  "Ik heb de voorbije 2 jaar gemerkt dat voorzitter van Anderlecht zijn bijna een voltijdse job is", verklaart Marc Coucke de koerswijziging. "Ik wil er altijd zijn als een bedrijf mij nodig heeft, maar als voorzitter van Anderlecht moet je er áltijd zijn. Er zijn zoveel mensen, zoveel emoties."

   

  "De club is nu in handen van een team héél professionele mensen, met veel kennis van voetbal en een ongelooflijk hart voor Anderlecht. Ik zal hen vanuit mijn nieuwe rol maximaal ondersteunen."

   

  De uitdaging voor Vandenhaute is niet min. "Toen ik hier begon als extern adviseur was ik eerst enorm geschrokken van de financiële situatie bij de club, maar anderzijds was ik ook aangenaam verrast door het aantal goeie mensen dat hier rondloopt. Ik voel de ambitie die hier leeft. We zeggen dan ook niet: Anderlecht wil terugkeren. Nee: Anderlecht zal terugkeren!"

  Mede-oprichter Let's Play: "Voelden dat het deze kant zou opgaan"

  Vandenhaute trekt zich volledig terug uit het makelaarsbureau Let's Play, dat hij 2 jaar geleden samen met Peter Smeets, voormalig spelersbegeleider bij Anderlecht, en Bob Claes, ex-directeur van Standard, oprichtte. Die twee doen nu zonder hem voort.

   

  Smeets: "Ik heb Wouter de voorbije 2 jaar heel erg leren appreciëren als professional en als fijne man, die "hart" en "hard" kan combineren. Ik ben hem zeer dankbaar dat hij mij na een voor mij zeer moeilijke periode de kans heeft gegeven om dit nieuwe avontuur aan te gaan."

   

  "Bij Let's Play kwam ik terecht in een zeer fijne werkomgeving van een ambitieus makelaarskantoor. Het is bijzonder jammer dat Wouter vertrekt. Maar we voelden van in het begin aan dat het deze kant zou opgaan, omdat het zijn grote droom was om bij Anderlecht te werken. Zijn dubbele rol lag ergens wel moeilijk voor Let's Play. We wensen Wouter alle succes toe."

  Anderlecht onder Coucke: veranderingen troef

  Meer over machtswissel bij Anderlecht: