Wim De Decker ruilt T2-schap bij Antwerp in voor AA Gent

  Wim De Decker verhuist van Antwerp naar Gent.

  Wim De Decker heeft niet lang naar een nieuwe job moeten zoeken. Als T2 was er voor hem geen plaats meer bij Antwerp, maar AA Gent ontvangt hem met open armen.

  Wim De Decker is nieuwe assistent-trainer van Gent, Vadis Odjidja tekent bij tot 2023

  De Decker wordt rechterhand van Thorup

  Wim De Decker (38) vormde de voorbije seizoenen op de Bosuil een tandem met Laszlo Bölöni, maar hij was er al actief sinds 2013, toen hij er als speler neerstreek.

   

  De Decker was ook even hoofdtrainer van Antwerp en maakte zich onsterfelijk door de club vanuit 1B naar het hoogste toneel te loodsen. Daarna nam hij genoegen met een rol als sidekick.

   

  Maar er is een abrupt einde gekomen aan de relatie tussen De Decker en Antwerp. De club sloot Ivan Leko in de armen als nieuwe T1 voor volgend seizoen en in het nieuwe organigram was geen plaats meer voor De Decker.

   

  Geen man overboord echter. De Decker liep bij enkele clubs in de kijker en heeft de knoop nu doorgehakt: hij wordt T2 onder Jess Thorup bij AA Gent. Peter Balette, de vorige assistent van Thorup, krijgt een andere functie in de Ghelamco Arena.

  "Ik heb er geen probleem mee om nu nog even T2 te zijn"

  "Ik voelde dat Antwerp plannen had waarin ik niet meer echt thuishoorde. Ergens ben ik wel ontgoocheld, maar je moet de beslissing van het bestuur respecteren. Ik heb er fantastische jaren gehad. Zij hebben nu een nieuw hoofdstuk en ook voor mij is er nu een nieuwe weg", stelt WIm De Decker.

   

  "Toen Gent kwam, was ik getriggerd. Ik heb hier 18 jaar geleden een contract getekend als speler en je voelde bij de gesprekken dat er een bepaalde chemie is. We kunnen elkaar een mooie uitdaging geven."

   

  Voorlopig dus geen T1-schap voor De Decker? "Er waren opties in verschillende functies. Je moet overwegingen maken en al bij al heb ik niet te lang moeten nadenken. Ik ben ervan overtuigd dat dit nu de beste stap is in mijn carrière."

   

  "Ik heb er geen probleem mee om nu nog even T2 te zijn, maar ik denk dat ik op een bepaald moment wel de stap zal zetten. Maar ik kan me nu perfect schikken in de rol die Gent me vraagt."

  Tweet van onze man op de persconferentie in Gent: