"Werkweigeraar" Deeney wordt op de korrel genomen: "Ze wensen mijn zoontje het virus toe"

  De openbaring van Troy Deeney leverde gemengde reacties op.

  De Premier League zet kleine stapjes naar een hervatting van de competitie, maar Troy Deeney (31) staat niet te springen om weer te trainen en te voetballen. De aanvoerder van Watford uitte vorige week zijn bezorgdheid, maar zijn openhartige verklaringen worden niet door iedereen gewaardeerd. 

  "Mijn zoon is vijf maanden oud en kampt met ademhalingsproblemen. Ik heb geen zin om naar huis te komen en om hem in gevaar te brengen", vertelde Troy Deeney vorige week. De aanvaller verklaarde hiermee waarom hij voorlopig niet wil trainen bij zijn club Watford.

   

  Die openbaring is bij sommige mensen blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten, zo verkondigde Deeney gisteren bij CNN.

   

  "Ik las commentaren waarbij sommige mensen mijn zoon het coronavirus toewensen. Dat is hard. Als je daar op reageert, dan voelen ze dat ze beet hebben en blijven ze gaan."

   

  "Het gaat in deze tijden over mentale gezondheid en je wordt aangemoedigd om je stem te laten horen. Danny Rose heeft dat gedaan, ik heb dat gedaan, maar we worden er op aangepakt."

   

  "Dat geldt niet alleen voor mij, ook voor mijn echtgenote. Als je op straat loopt, hoor je ook: "Ik moet weer naar mijn werk, jij moet ook gaan werken."."

   

  Al staat Deeney niet alleen met zijn bezorgdheid. Ook onder meer Sergio Agüero (Manchester City) en N'Golo Kanté (Chelsea) hebben hun bezorgdheid al openlijk gedeeld.

   

  "Dat bewijst voor mij hoeveel macht de spelers hebben als ze zich verenigen. Ik ontvang ook veel steunbetuigingen, ook van spelers van grote clubs. Dat toont dat ik iets goeds doe, want ik ben maar die oude Troy van Watford, maar iedereen luistert wel."

   

  "Mijn zorgen zijn puur familiaal", geeft Troy Deeney nog aan in het interview. "Ik wilde gewoon meer antwoorden op mijn vragen."