Kompany: "Vergeet het oude plan, we kunnen met een propere lei herbeginnen"

  Vincent Kompany heeft, net als onder meer Marc Coucke en Wouter Vandenhaute, geld gepompt in Anderlecht, zodat de club een doorstart kan maken. "Want een club als Anderlecht raakt niet verzwakt door een mindere periode."

  Vincent Kompany zal zich zijn eerste seizoen bij Anderlecht wel anders voorgesteld hebben. "Toch ben ik dankbaar voor dit seizoen. Ik heb zóveel geleerd. Er wordt vaak gezegd dat ik een snelle leerling ben."

   

  "Deze wat chaotische omstandigheden waren perfect voor mij. Het heeft mijn geloof versterkt dat we aan iets speciaals bezig zijn."

   

  "De chaos zorgt voor een nieuwe orde, een nieuwe visie, een nieuw plan. Vergeet het originele plan, laat ons een nieuw plan vinden."

   

  Dat nieuwe plan werd in overleg met Vandenhaute, Van Eetvelt en Coucke gevonden. "We hebben te lang een onoplosbaar probleem proberen op te lossen, namelijk de financiële situatie van de club."

   

  "Nu hebben mensen er veel geld ingestoken, zodat we weer met een propere lei kunnen beginnen. Dat maakt ons niet zwakker, maar sterker. Een club zo groot als Anderlecht kan niet verzwakt worden door een mindere periode. We zullen hierop terugkijken en zeggen: het heeft ons tot de beste versie van onszelf gemaakt."

  Meer over machtswissel bij Anderlecht:

  Anderlecht onder Coucke: veranderingen troef