Throwback thursday: 3 Belgische triomfen in een goed uur tijd

  Philippe Gilbert, Tom Boonen en David Goffin.

  25 mei 2015 was een mooie dag voor de Belgische sportwereld, dankzij Philippe Gilbert, Tom Boonen en David Goffin.

  Exact 5 jaar geleden beleefde de Belgische sportwereld een mooie dag, met 3 overwinningen van landgenoten binnen een tijdspanne van een dik uur. We nemen u even mee terug naar 28 mei 2015.

  15.48u: Boonen wint in Ronde van België

  Geen Giro voor Tom Boonen in 2015, wel de Ronde van België. De eerste rit in lijn voert het peloton van Lochristi naar Knokke-Heist, waar een massasprint verwacht wordt.

   

  Tom Boonen kent de aankomst op zijn duimpje, want hij won een jaar eerder ook al op de hellende aankomststrook. De kopman Quick-Step blijkt net als in 2014 de sterkste. In de aangekondigde massasprint houdt hij Arnaud Démare en Jens Debusschere af.

  16.45u: Goffin stoot door op Roland Garros

  Bijna een uur na Tom Boonen is het opnieuw prijs voor de Belgen, dit keer op de tennisbaan. In de tweede ronde van Roland Garros neemt David Goffin het op tegen de Colombiaanse gravelspecialist Santiago Giraldo.

   

  Goffin heeft het niet onder de markt met zijn tegenstander, maar haalt het na ruim 2,5 uur tennis en 4 sets wel met 6-3, 4-6, 7-5 en 6-2. Twee dagen later was het wel afgelopen voor Goffin in Parijs, na een nederlaag tegen thuisspeler Chardy.

  17.01u: Gilbert triomfeert in de Giro

  Een kwartier na de zege van David Goffin in Parijs plaatst Philippe Gilbert in de 18e Giro-rit de kers op de taart met opnieuw een Belgische triomf. In de etappe van Melide naar Verbania mag hij juichen na een solo van een kleine 20 kilometer.

   

  Voor Gilbert was het overigens al zijn tweede ritzege in de Giro van 2015. De Belg, toen in de kleuren van BMC, had eerder ook al de 12e rit op zijn naam geschreven.