Sportief manager over Antwerpse klacht: "Het was genoeg geweest"

  Mehdi Bayat wordt onder vuur genomen door Antwerp.

  Het ambitieuze Antwerp slaat met Ivan Leko een nieuwe weg in. Sportief manager Sven Jaecques is blij dat de Kroaat de nieuwe T1 is en staat ook stil bij de aanval van Antwerp op onder meer Mehdi Bayat. "We hebben onze verantwoordelijkheid genomen."

  "Of Ivan Leko en Antwerp de perfecte match zijn? Dat weet je pas achteraf", glimlacht sportief manager Sven Jaecques.

   

  "Als je met hem spreekt, dan voel je zijn passie. Op deze tribunes past dat."

   

  "En hij combineert die passie met kennis. Ivan is een moderne coach die beslissingen durft te nemen. Maar hij vergeet ook niet dat deze club gebouwd is op strijd en passie. Het is een combinatie van veel factoren."

   

  "Of hij onze eerste keuze was? Ja. Ja. Absoluut. Je kunt nooit voor één piste gaan, maar we zijn heel gelukkig dat onze eerste optie gelukt is."

   

  De link van Leko met het voetbalschandaal speelde Antwerp geen parten. "Dat is voor ons als club geen donkere periode geweest."

   

  "Wij waren niet betrokken en hoeven dus niets af te sluiten. Het is belangrijk dat iemand eerlijk overkomt en het verhaal van Leko is duidelijk. We gaan puur op het sportieve verder."

  Of Ivan onze eerste keuze was? Ja. Ja. Absoluut. Je kunt nooit voor één piste gaan, maar we zijn heel gelukkig dat onze eerste optie gelukt is.

  Sven Jaecques (Antwerp)

  "4 à 5 gerichte versterkingen"

  Ivan Leko komt, Laszlo Bölöni gaat, net als zijn assistent Wim De Decker. "Wim is hier een levende legende en hij zal dat blijven. Hij heeft met de promotie na 13 jaar het bijna onmogelijke verwezenlijkt."

   

  "Ik heb het gevoel dat dit geen definitief afscheid is. Waarom hij dan niet gebleven is? Soms is er niet altijd een keuze nodig en is de situatie wat ze is. Je vindt dan niet de juiste match. Het is geen negatieve keuze, niet van hem, niet van ons."

   

  Voor Leko en co ligt er werk op de plank: hij moet een ploeg bouwen. "We hebben zo'n 30 spelers onder contract en de basis is zeer degelijk."

   

  "We hebben 4 à 5 gerichte versterkingen nodig en die zullen we vinden. Luciano D'Onofrio heeft zich al bewezen en laat zich niet opjagen. We moeten ook niet zomaar transfers doen. We nemen onze tijd en proberen nog beter te doen."

  Het is nog niet duidelijk of Dieumerci Mbokani bij de club blijft.

  "Wij doen het beste voor onze club"

  En dan is er nog het extrasportieve luik: Antwerp tackelt Mehdi Bayat. Het hekelt de dubbele pet van de bondsvoorzitter en Charleroi-preses.

   

  "Het is belangrijk om niet af en toe een interview te geven en dat daarin aan te klagen. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen."

   

  "Het is niet de bedoeling om een oorlog in de media te ontketenen en we laten de bevoegde instanties hun werk doen. Maar het was genoeg geweest."

   

  "Dat we niet te veel vrienden zullen maken? Er zijn mensen die het leuk vinden en anderen niet. Dat is zo met een transfer, een keuze of een klacht. Wij doen het beste voor onze club."