Belgische scheidsrechters vragen hoger loon en betere premies

  De arbiters uit 1A en 1B hebben een mail gestuurd naar scheidsrechtersbaas David Elleray, waarin ze vragen om beter vergoed te worden.

  De scheidsrechters vragen in de eerste plaats de lonen en de premies te indexeren met 9,3%. De laatste aanpassing dateert alweer van 2013. In de toekomst vragen ze dan ook dat die indexering automatisch zou verlopen.

   

  Er wordt ook een verhoging van de lonen van de assistenten en de videorefs op tafel gelegd én er wordt een verzekering bij blessures gevraagd, iets wat de KBVB momenteel niet heeft.

   

  Het Referee Department heeft oren naar de verzuchtingen van de scheidsrechters. "We gaan bekijken welke mogelijkheden er zijn. Er zal binnenkort zeker gesproken worden met de scheidsrechters", zegt Frank De Bleeckere, de assistent van scheidsrechtersbaas Elleray.