Premier League gaat op 17 juni weer van start, met City-Arsenal

  Over 3 weken wordt er ook in Engeland weer gevoetbald op het hoogste niveau. Daar hebben de clubs uit de Premier League een akkoord over bereikt. Op 17 juni staan 2 inhaalmatchen op het programma, met daarbij onder meer de topper Manchester City-Arsenal. 2 dagen later gaat de eerste volledige speeldag van start.

  De trainingen in Engeland zijn al een tijdje weer begonnen, maar gisteren werd ook beslist dat er vanaf nu contact mag zijn op die trainingen. Dat zette de deur naar een hervatting van de competitie wagenwijd open.

   

  De clubs beslisten om de resterende 92 matchen af te werken vanaf 17 juni, met als "opwarmertje" de inhaalmatchen tussen Manchester City en Arsenal, en Aston Villa en Sheffield United.

   

  Vooral de match van City is belangrijk voor de ontknoping van de competitie, want Liverpool staat op een zucht van een eerste titel in 30 jaar. Het heeft 25 punten voorsprong op City, dat dus wel een match minder gespeeld heeft.

   

  Enkele dagen na die inhaalmatch staat al een eerste volledige speeldag op het programma. Mocht City 1 van die 2 matchen verliezen en Liverpool wint wél tegen Everton, dan kan al meteen een titelfeest - uiteraard zonder fans - losbarsten.

  Voetbal gratis op tv voor supporters

  Door de coronacrisis zullen alle wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld worden. De datum van 17 juni wordt wel pas definitief als aan alle veiligheidsvoorschriften is voldaan. "De gezondheid en het welzijn van alle deelnemers en supporters is onze prioriteit", luidt het bij Premier League-topman Richard Masters.

  Om tegemoet te komen aan de supporters zullen ALLE wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk live worden uitgezonden door de zenders Sky Sports, BT Sport, BBC Sport en Amazon Prime. Voor de BBC, dat 4 duels krijgt, is dat een primeur. Sky Sports zal er 64 tonen, waarvan ze er 25 free-to-air maken (niet achter een betaalmuur).

   

  "Jammer genoeg moeten de matchen zonder supporters doorgaan. Daarom zijn we tevreden dat we een positieve oplossing hebben gevonden voor de fans, zodat ze de 92 resterende matchen kunnen bekijken", aldus Masters.

   

  "De Premier League en onze clubs zijn trots dat we zo'n ongelofelijk gepassioneerde en loyale supporters hebben. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de matchen thuis kunnen volgen."


  Dit zijn de aftrapuren (Belgische tijd):

  • Vri: 21u
  • Zat: 13.30u, 16u, 18.30u, 21u
  • Zon: 13u, 15u, 17.30u, 20u
  • Maa: 21u
  • Din/woe/don: 19u, 21u