Ivan De Witte: "Ik zeg het niet te luid, maar AA Gent gaat voor de titel"

  De spelerskern van AA Gent wordt met vakantie gestuurd, maar het bestuur zit niet stil. De puzzel voor volgend seizoen werd op sportief en extrasportief vlak al deels gelegd. En AA Gent verstopt zich niet.

  "We hebben al behoorlijk goed gewerkt aan onze structuur met de komst van Wim De Decker", opent voorzitter Ivan De Witte. "Dat zeg ik met alle respect voor Peter Balette, die als voormalig T2 stilaan zal opschuiven naar een rol als technisch directeur."

   

  "En ik geloof ook in onze aanwinsten Jordan Botaka en Davy Roef. En dan is er ook de contractverlenging van Vadis Odjidja. We integreren hem nu volledig in de club. Na deze gesprekken, die een tijdje geduurd hebben, hebben we iemand die we nu echt Buffalo kunnen noemen."

   

  AA Gent sloot het seizoen op de tweede plaats af. "Club Brugge is de verdiende kampioen. Punt. Wij zijn vicekampioen en ook dat is correct."

   

  "Maar wij zijn strijdvaardig voor wat komt. AA Gent is een ambitieuze club. Dat wil zeggen dat je steeds beter wil doen. Je voelt in mijn woorden dat er iets meer achter zit. Ik wil dat niet te luid uitspreken, maar we willen gaan voor de titel."

  Wij zijn strijdvaardig voor wat komt. AA Gent is een ambitieuze club. Dat wil zeggen dat je steeds beter wil doen.

  Ivan De Witte, voorzitter AA Gent

  Manager: "Budgettair kunnen we voort tot januari"

  Intussen staat het voetbal op zijn kop door de coronacrisis, al ziet manager Michel Louwagie ook stilaan openingen voor volgend seizoen.

   

  "We hebben berekend dat we met de maatregelen rond social distancing 5.000 toeschouwers moeten kunnen plaatsen. Ik hoop dat de Veiligheidsraad het licht op groen zet om dat toe te laten."

   

  Wat is de impact voorlopig op AA Gent? "Zonder Play-off I verlies je 3 miljoen euro. Als je tot januari zonder fans speelt, dan kom je aan 10 miljoen euro. Reken zelf maar uit wat dat voor een budget van 45 miljoen euro betekent."

   

  "Hopelijk neemt het zo'n vaart niet en kunnen we vanaf augustus 20 à 25 procent van ons stadion vullen. Ons stadion leent zich daar ook toe. Al kunnen we budgettair wel voort tot januari."