Stad Brussel geeft groen licht voor bekerfinale begin augustus

  Een nieuwe horde richting een bekerfinale begin augustus is genomen. De Stad Brussel zet het licht op groen voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp in het Koning Boudewijnstadion op 1 augustus. Dat heeft Brussels Schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen) ons bevestigd. Fans zullen uiteraard niet toegelaten worden.

  Club en Antwerp kunnen bekerfinale spelen op 1 augustus om 20u30

  Stad Brussel gaat akkoord

  De Algemene Vergadering van de Pro League besliste op 15 mei "te streven naar een sportieve beslissing" over de bekerfinale. Concreet betekent dat dat de Pro League de bekerfinale wil laten plaatsvinden voor 3 augustus, de deadline van de UEFA om door te geven wie de Europese tickets krijgt.

   

  De Stad Brussel gaat nu akkoord om de bekerfinale te organiseren op zaterdag 1 augustus om 20u30. De stad benadrukt wel dat het verder zal overleggen met de veiligheidsdiensten, die nog altijd een stokje voor de finale kunnen steken. 

   

  De voetbalbond, Club Brugge en Antwerp gingen al eerder akkoord met de datum die de Pro League had vastgelegd. De stad Brussel hield de boot nog af, maar zet het licht nu op groen.