Stad Brussel: "Hebben voor bekerfinale ook op Duitsland gewacht"

  Brussels Schepen van Sport Benoit Hellings heeft tekst en uitleg gegeven waarom het zo lang duurde voor de stad Brussel positief reageerde op de vraag van de Pro League en de Voetbalbond om de bekerfinale begin augustus in Brussel te spelen.

  "We hebben gewacht op het advies van de politie", zegt Hellings. "Dat was belangrijk, want we wilden zeker zijn dat alles veilig kon verlopen."

   

  "Ook hebben we naar Duitsland gekeken, waar matchen achter gesloten deuren werken. Want we waren zeer zenuwachtig dat in Brussel zou gebeuren wat in Bergamo en Valencia is gebeurd (veel mensen raakten besmet met het coronavirus tijdens de matchen tussen Valencia en Atalanta in de Champions League)."

   

  "Ook op het vlak van veiligheid is de bekerfinale geen gewone wedstrijd. Fans van de twee ploegen gebruiken het Koning Boudewijnstadion elk voor de helft. Dat is helemaal anders dan bijvoorbeeld bij de Rode Duivels."

  We zijn blij dat de bekerfinale naar Brussel komt, want het is een traditie dat de finale hier wordt gespeeld.

  "Toen we groen licht kregen van de politie hebben we de voetbalbond meteen gecontacteerd. We zijn blij dat de bekerfinale naar Brussel komt, want het is een traditie dat de finale hier wordt gespeeld."


  De finale op 1 augustus zal plaatsvinden achter gesloten deuren, maar daardoor kan de match wel zaterdagavond om 20u30 gespeeld worden. Uit angst voor supportersgeweld mag dat anders niet van de politie.


  "De finale zal op een aantrekkelijk uur gespeeld worden om op televisie te kijken. Het is belangrijk dat de fans in Brugge en Antwerpen blijven. Gezellig samen met hun familie. Volgend jaar hopen we op een normale finale."

  Brussels Schepen van Sport Benoit Hellings: "Finale zal op een aantrekkelijk uur gespeeld worden om op televisie te kijken"