Lionel Messi: "Achter gesloten deuren voetballen, wordt heel raar"

  Lionel Messi op de training bij Barcelona.

  In Spanje hopen ze de competitie vanaf 8 juni opnieuw te kunnen hervatten. Barcelona-speler Lionel Messi kijkt er al naar uit, al is hij niet wild van het idee om zonder publiek te voetballen. "Maar het is wel normaal dat het nu zo gebeurt", vindt de Argentijn.

  Hoe heeft Lionel Messi de coronacrisis tot nog toe beleefd? "Dit had niemand verwacht", vertelt de Argentijn op de website van zijn club. "Het is moeilijk leven en werken in zo'n onzekerheid en in zo'n uitzonderlijke situatie."

   

  "We vroegen ons als spelers allemaal af wanneer we opnieuw aan de slag zouden kunnen en wedstrijden spelen. Voor elke speler is concentratie bewaren op het veld fundamenteel."

   

  "Ik heb elke dag geprobeerd thuis te trainen. Maar uiteraard is individueel trainen niet te vergelijken met een groepstraining. Ik heb geen wedstrijdritme, maar daar moeten we mee omgaan. Daarom is er nu ook opnieuw een voorbereiding."

  Het blijft wel hetzelfde seizoen, maar het zal aanvoelen alsof we helemaal opnieuw beginnen.

  Lionel Messi

  Op 8 juni zou de Spaanse competitie opnieuw van start gaan. "Dat zal aanvoelen alsof we helemaal opnieuw beginnen", denkt Messi. "Technisch gezien blijft het hetzelfde seizoen, maar alle teams en spelers zullen het op een andere manier ervaren."

   

  "Voetballen voor lege tribunes wordt ook een uitdaging. We bereiden ons als groep op de vertrouwde manier voor, maar individueel moet je er klaar voor zijn om zonder publiek te spelen, want het is heel vreemd. Een tijd geleden speelden we al eens achter gesloten deuren en dat was erg raar."

   

  "Maar het is wel normaal dat het op deze manier verloopt, na alles wat er gebeurd is. Het is perfect te begrijpen gezien de situatie in de wereld. Het wordt ongetwijfeld raar om te starten, maar ik kijk er erg naar uit om weer wedstrijden te spelen."