Antwerp klaagt belangenvermenging bij KBVB ook aan bij de UEFA

  Antwerp bevestigt in een persbericht dat het een klacht ingediend heeft bij de Belgische mededingingsautoriteit tegen belangenvermenging in het Belgische voetbal. De club laat weten dat ze ook een klacht ingediend heeft bij de Europese voetbalbond UEFA.

  "De club klaagt het bestaan van structurele belangenconflicten in het Belgische voetbal aan", klinkt het bij Antwerp. "Het meest recente voorbeeld is de (dubbele) rol van de heer Mehdi Bayat, die als voorzitter van de voetbalbond zeer actief campagne gevoerd heeft om de Jupiler Pro League zo snel mogelijk stop te zetten."

   

  "De timing en de manier waarop waren ontegensprekelijk in het voordeel van Charleroi, waar Mehdi Bayat gedelegeerd bestuurder is. Dit alles weliswaar met een risico op aanzienlijke sportieve en financiële gevolgen voor andere clubs en het Belgische voetbal in het algemeen."

   

  "Dergelijk gedrag verstoort het competitie-element alsook de economische concurrentie en vernietigt de economische waarde van de sport op zich."

   

  "Deze belangenconflicten dienen ook bekeken te worden in de context van het verkrijgen van licenties. Daarom heeft Antwerp die expliciete vraag ook gesteld aan de Voetbalbond en - aangezien het UEFA-reglement uiterst strikte bepalingen bevat over belangenconflicten en de integriteit van wedstrijden - werd er ook bij de UEFA een klacht ingediend."

   

  "De club heeft vertrouwen in de bevoegde instanties en wenst verder geen polemiek in de media te voeren."