Anderlecht pakt zorgenkind aan: "Snel, aanvallend en technisch voetbal op veld"

  De nieuwe grasmat zal bestaan uit een mix van natuurlijk gras en kunstgrasvezels die volgens de Grass Master technologie geïnjecteerd worden

  Het Lotto Park moet bij de start van het nieuwe voetbalseizoen (in principe 7 augustus) in een nieuw jasje steken. Anderlecht zet de grove middelen in om zijn grasmat onder handen te nemen. 

  Anderlecht worstelt al jaren met zijn grasmat in zijn stadion. Met wat kunst- en vliegwerk werd het grasveld de voorbije jaren meer dan eens tijdelijk opgelapt, maar RSCA maakt van de lange coronapauze gebruik om het veld in het Lotto Park structureel te vernieuwen.

   

  "De werken zijn ingrijpend. We zijn gestart met de grondwerken om alles te verwijderen. Vervolgens is het nieuwe drainage-, beregening- en veldverwarmingssysteem geïnstalleerd. De werken zullen bij de start van de nieuwe competitie voltooid zijn", legt paars-wit uit.

   

  “Het aanleggen van het nieuwe hoofdveld, drainage, sproei- en verwarmingssysteem is een belangrijke beslissing voor de club en onze fans. We willen op een veld voetballen dat snel, aanvallend en technisch voetbal toelaat en dat ook beantwoordt aan onze doelstellingen inzake ecologie en duurzaamheid", vult CEO Karel Van Eetvelt aan.

   

  "Zo zijn we omgeschakeld van een elektrisch naar een hydraulisch verwarmingssysteem, wat een gevoelige besparing op vlak van energieconsumptie teweegbrengt."

   

  "De vernieuwing van de velden kadert in onze visie om alle spelers van RSC Anderlecht in de beste omstandigheden op te leiden, te laten voetballen en te presteren."