Veteraan Michael Albasini stelt pensioenplannen met enkele maanden uit

  Albasini blijft enkele maanden langer in loondienst bij Mitchelton-Scott.

  Voor Michael Albasini leek het een afscheid in mineur te worden. De 39-jarige Zwitser zou komende maand met de Ronde van Zwitserland zijn laatste koers uit zijn loopbaan rijden, maar het coronavirus oordeelde anders. Albasini blijft nu toch fietsen tot eind 2020 om op een mooie manier afscheid te kunnen nemen van het peloton.

  Michael Albasini zou normaal komende maand voor de 16e keer deelnemen aan de Ronde van Zwitserland, maar de Zwitserse rittenkoers werd volledig geschrapt door de coronacrisis.

   

  Voor de 39-jarige veteraan van Mitchelton-Scott zat er dus geen waardig afscheid in, maar Albasini wil het peloton nu toch uitzwaaien met een rugnummer op zijn koerstruitje.

   

  Bij Cyclingnews.com bevestigt de Zwitser - die vooral uitblonk in rittenkoersen als Zwitserland, Romandië, Catalonië en het Baskenland - dat hij zijn carrière met enkele maanden verlengt.

   

  "Ik wil de kans krijgen om te genieten van mijn laatste koersen terwijl ik ook besef dat het mijn laatste koersen zullen zijn", vertelt Albasini.

   

  "Ik wil die herinneringen kunnen bewaren. Mocht dat niet lukken, dan zou ik zelfs vergeten zijn wat mijn laatste koers is geweest." Albasini reed dit seizoen de Ronde van Valencia en de Clasica Almeria.