Marc Coucke: "Soms lig ik wel wakker van de kritiek"

  Marc Coucke

  Anderlecht-voorzitter Marc Coucke was dinsdagavond te gast in het Vier-programma Gert Late Night. Gastheer Gert Verhulst kon niet om het voetbal en Anderlecht heen. "Ik kan veel verdragen, maar soms gaat het wel heel ver", zei Coucke over de vele kritiek die hij al te verduren kreeg.

  Onder het bewind van Marc Coucke zijn er bij Anderlecht al veel ups en downs geweest, al leek er tijdens de laatste speeldagen van de competitie wel beterschap te komen op het veld. "Voor Anderlecht was het spijtig dat het seizoen beëindigd werd, want we begonnen net te winnen", lachte Coucke in Gert Late Night.

   

  "Maar dat zijn keuzes die je moet maken. Nu hebben we de tijd om het nieuwe seizoen echt goed voor te bereiden. Ik denk dat we daarbij een manier moeten zoeken om toch een beperkt aantal toeschouwers toe te laten. Zelfs al zijn het maar 2.000 fans, dat is beter dan nul."

   

  "Ik denk dat het voetbal toch zoiets moet doen, om toch een minimum aan beleving te hebben. Maar het zullen uiteindelijk de virologen zijn die daarover moeten beslissen", beseft Coucke.

   

  De voorzitter van Anderlecht ging ook een vraag over de felle kritiek aan zijn adres niet uit de weg. "Soms lig ik daar wel wakker van", gaf hij toe. "Ik kan heel veel verdragen, maar soms gaat het wel heel ver. Er verschijnen wel eens zaken die totaal niet waar zijn. Dan weet ik dat er andere belangen spelen."

   

  "Maar het hoort erbij. Voetbal is iets emotioneels. Ik heb in twee jaar Anderlecht al meer over me heen gehad dan in heel mijn carrière met al mijn bedrijven samen."